Ugrás a tartalomra

Önkéntesség

Önkéntes munkatársakat keresünk:

Az Északi Járműjavító kertjében működő "hajtányozás" interaktív programunkhoz

A Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik című időszaki kiállításunk egyik program eleme a hajtányozás, amely minden héten péntektől vasárnapig 12-18 óra között vehető igénybe a látogatók számára.

A hajtányozás biztosításához olyan önkénteseket keresünk, akik a szerződésbe foglalt min. 12 órát (havi 2 napot) vállalni tudják és ez idő alatt a koordinátorok által meghatározottak szerint végzik munkájukat.

A leendő önkéntes feladatai:

  • nyitás előtt a hajtány kihelyezése a kijelölt vágányra
  • hajtányjegyek érvényességének ellenőrzése
  • segítségnyújtás a biztonságos ki- és beszálláshoz
  • biztonsági védőláncok ki- és beakasztása
  • a hajtányozás közben elvárt magatartás ismertetése balesetmegelőzési célból
  • a fékberendezés működtetése hajtányozás közben

A feladat elvégzéséért cserében az önkéntes ingyenesen látogathatja a Múzeum programjait a szerződése időtartama alatt.

Küldje el jelentkezését az onkentes@kozlekedesimuzeum.hu e-mail címre, és pár sorban ossza meg velünk, miért csatlakozna önkéntes csapatunkhoz? Szeretettel várjuk! 

 

 

Múzeumunk várja régi-új önkénteseinek jelentkezését!

A megújuló Közlekedési Múzeum a jövőben is számít lelkes önkéntesek segítségére. Minden tagintézmény esetében komoly hangsúlyt fektetünk önkéntes programjainkra, melyek keretei között az érdeklődők betekintést nyerhetnek a múzeum jelenleg is nyitva álló kiállítóhelyeinek működésébe, és aktívan, tevékenyen segíthetik akár azok mindennapi munkáját, akár specifikus programjainak szervezését, lebonyolítását.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézményei (Budapesten a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény, az Elektrotechnikai Múzeum, valamint a Műszaki Tanulmánytár, vidéken pedig a miskolci Kohászati Múzeum, a székesfehérvári Alumíniumipari Múzeum, illetve a veszprémi Vegyipari Múzeum) folyamatosan várja a fáradhatatlan önkéntesek jelentkezését. Az érdeklődők több lehetőség közül választhatnak, milyen formában csatlakoznának legszívesebben a tagintézmények csapatához: állandó önkéntesként, alkalmi önkéntesként vagy az iskolai közösségi szolgálat keretei között. Akár az archívumi munka vonzza, akár a közösségi média platformok kezelésében segédkezne, netán a restaurálás vagy a muzeológia foglalkoztatja, filiáléink nyitva állnak és hálásan fogadnak minden vállalkozó szellemű önkéntes jelentkezőt.

A Műszaki Tanulmánytár különösen nagy lelkesedéssel várja az önkéntesek jelentkezését, hiszen a jelenleg is folyó digitalizálási és online adatbázis kiépítési projekt keretében megnövekedett munka mennyisége miatt óriási szükségük van a segítő kezekre.

Amennyiben önkéntesként munkájával szívesen segítené a múzeum tagintézményeinek működését, jelentkezzen e-mailben a muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu címen!