Ugrás a tartalomra

Önkéntesség

Önkéntes munkatársakat keresünk: múzeumpedagógia, rendezvényszervezés területre

Érdekel a közlekedés, a múzeumok világa? Szívesen szereznél ismereteket a múzeumpedagógiai munkáról, szereted megosztani a tudásod, alkotni, beszélgetni? Örömet szerez, ha segíthetsz másoknak, hogy könnyen eligazodjanak egy számukra ismeretlen terepen, és így minél tartalmasabban tölthessék el a szabadidejüket? Esetleg van már gyakorlatod múzeumi önkéntesség, pedagógia, kultúraközvetítés, kisgép- és járműszerelés, karbantartás területén?

Állandó és új időszaki kiállításunk szervezett programjaiban közreműködő munkatársakat keresünk.  Amellett, hogy hasznos, értékes munkavégzés során nyerhetsz betekintést a múzeumok működésének mindennapjaiba, részt vehetsz programjainkon, ingyenesen látogathatod tagintézményeinket, kiállításainkat.

Küldd el fényképes önéletrajzodat a muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu e-mail címre, és pár sorban oszd meg velünk, miért csatlakoznál önkéntes csapatunkhoz?  Szeretettel várunk!

Jelentkezési határidő: 2023. április 30.

 

Múzeumunk várja régi-új önkénteseinek jelentkezését!

A megújuló Közlekedési Múzeum a jövőben is számít lelkes önkéntesek segítségére. Minden tagintézmény esetében komoly hangsúlyt fektetünk önkéntes programjainkra, melyek keretei között az érdeklődők betekintést nyerhetnek a múzeum jelenleg is nyitva álló kiállítóhelyeinek működésébe, és aktívan, tevékenyen segíthetik akár azok mindennapi munkáját, akár specifikus programjainak szervezését, lebonyolítását.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézményei (Budapesten a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény, az Elektrotechnikai Múzeum, valamint a Műszaki Tanulmánytár, vidéken pedig a miskolci Kohászati Múzeum, a székesfehérvári Alumíniumipari Múzeum, illetve a veszprémi Vegyipari Múzeum) folyamatosan várja a fáradhatatlan önkéntesek jelentkezését. Az érdeklődők több lehetőség közül választhatnak, milyen formában csatlakoznának legszívesebben a tagintézmények csapatához: állandó önkéntesként, alkalmi önkéntesként vagy az iskolai közösségi szolgálat keretei között. Akár az archívumi munka vonzza, akár a közösségi média platformok kezelésében segédkezne, netán a restaurálás vagy a muzeológia foglalkoztatja, filiáléink nyitva állnak és hálásan fogadnak minden vállalkozó szellemű önkéntes jelentkezőt.

A Műszaki Tanulmánytár különösen nagy lelkesedéssel várja az önkéntesek jelentkezését, hiszen a jelenleg is folyó digitalizálási és online adatbázis kiépítési projekt keretében megnövekedett munka mennyisége miatt óriási szükségük van a segítő kezekre.

Amennyiben önkéntesként munkájával szívesen segítené a múzeum tagintézményeinek működését, jelentkezzen e-mailben a muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu címen!