Ugrás a tartalomra

Hírek

Budapestre érkezett az 1912-es Budapest-Konstantinápoly autóversenyt bemutató kiállításunk

  • 2021 június 02.

Hosszú utazás után végre Budapesten, a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhelyen is látható a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Kalandra fel” Budapest - Konstantinápoly autóverseny (1912) című kiállítása a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány jóvoltából.

Támogatta a Kormány a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztési programját

  • 2021 június 01.

A Közlekedési Múzeum több mint száz, a magyar közlekedés és járműgyártás szempontjából kiemelt értékű jármű és jelentős mennyiségű további műtárgy (modellek, egyenruhák, térképek stb.) restaurálásával és beszerzésével újítja meg  páratlan gyűjteményét. Ezeket a műtárgyakat, valamint a gyűjtemény régebbről ismert darabjait a nagyközönség a múzeum 2026-ra felépülő új otthonában tekintheti meg. A Kormány hétfőn megjelent határozatával támogatta az intézmény átfogó gyűjteményfejlesztési tervét.

A Monarchia-kori Fiuméről nyílt kiállításunk

  • 2021 május 21.

Fiume – Kapu a nagyvilágra címen május 21-én nyílt meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) közös kiállítása. A tárlaton a látogatók megtudhatják, hogyan vált Európa 10. legnagyobb kikötőjévé Fiume, illetve hogy milyen lehetett a macskaköves rakparton sétálni, egy gyarmatáru bolt kirakatát nézni, vagy éppen egy kivándorló kabin szűkös belsejében állni.

Emlékérmére került a 125 éves Kisföldalatti

  • 2021 május 04.

Május 2-án ünnepelte 125. születésnapját a Kisföldalatti, az alkalomra limitált darabszámú 2000 forintos emlékérmét bocsátott ki a Nemzeti Bank, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szoros szakmai közreműködésével.

Megjelent a Közlekedés- és Technikatörténeti Szemle 3. száma

  • 2020 december 22.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tudományos kiadványának harmadik kiadása most jött ki a nyomdából.

Közlekedés_és_Technikatörténeti_Szemle, Közlekedési_Múzeum, Szemle, Trianon, Trianon100

Hazaérkezik Horthy Miklós legendás szerelvényének étkezőkocsija!

  • 2020 december 21.

Már úton van hazafelé a Turán 9, Horthy Miklós legendás szerelvényének étkezőkocsija. Érkezést követően a Közlekedési Múzeum munkatársai azonnal megkezdik a vagon restaurálását.

étkezőkocsi, Horthy_Miklós, Turán_9

Aranyvasárnap különleges Fényhév indul Szentendrére!

  • 2020 december 16.

Aranyvasárnap, december 20-án egy egészen különleges jármű-kompozíció indul Szentendrére.

Fényhév, HÉV, Közlekedési, Múzeum, Szentendre

Már kapható A sétálható város kézikönyve

  • 2020 december 11.

Múzeumunk webshopjában már elérhető legújabb kiadványunk, Jeff Speck - 101 Szabály az élhető városért című könyve.

A nemzetközi hírű várostervezési szakember munkája egyszerű, közérthető lépésekre bontva mutatja be, egy városi élettér alakításakor hogyan juthatunk közelebb és közelebb a barátságos, vonzó, emberhez méltó környezet megteremtéséhez.