Ugrás a tartalomra

Hírek

Kiállításmegnyitó az Alumíniumipari Múzeumban

 • 2018 június 04.

"Kreatívan Vissza" címmel időszaki kiállítás nyílt székesfehérvári tagintézményünkben

Új híd a Dunán - 15+1 híd Budapesten kiállításmegnyitó

 • 2018 május 28.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szervezésében Új híd a Dunán – 15+1 híd Budapesten címmel nyílt új időszaki kiállítás Budán, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben. A tárlat nem csak a Galvani utca – Illatos út vonalában megépítendő Új Duna-híd nemzetközi tervpályázatának munkáit mutatja be, hanem Budapest páratlan hídjainak kultúrtörténeti aspektusait is.

Közlekedési Múzeum a Múzeumok Majálisán

 • 2018 május 22.

A 23. Múzeumok Majálisán idén is találkozhattatok múzeumunk standjával. 

Újabb értékes műtárggyal gyarapodott gyűjteményünk

 • 2018 április 25.

Legújabb szerzeményünk a Vojtek-Németbogsáni vasútvonal engedélyoklevele. 

Új nyitva tartási rend az Alumíniumipari Múzeumban

 • 2018 március 28.

Áprilistól módosul az Alumíniumipari Múzeum nyitva tartása.

2018. márciusi HajóHíd Est

 • 2018 március 27.

Vajon hogy oldották meg az étkezést a hosszú utak során a középkorban? Milyenek voltak a korai fogadók? Honnan származik a "resti" szó?

Döntött a kormány: Megvan az új Közlekedési Múzeum helyszíne

 • 2017 december 14.

Döntött a Kormány: az egykori Északi Járműjavító területén épülhet meg az új Közlekedési Múzeum. A döntés szerint Budapesten, Kőbányán, az 1-es és 28-as villamosvonalak találkozásánál épülhet meg az új Közlekedési Múzeum, a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony-javító csarnokát felhasználva, annak átépítésével és bővítésével. Az előzetes tervek szerint mintegy 30 ezer négyzetméteres múzeumi épületkomplexummal a korábbi városligeti helyszínnél lényegesen nagyobb területen, a nagy járműveink kiállítására is igazán alkalmas, tágas csarnokokban valósulhat meg a Közlekedési Múzeum. Az összesen 7 hektáros területen helyet kaphat a rossz állapotú telephelyeinket felváltó új restaurációs és raktározási központ, dokumentumtár, szabadtéri kiállítás, továbbá akár a nosztalgiajáratok végállomása is. „A döntéssel megnyugtatóan rendeződött a Közlekedési Múzeum elhelyezésének ügye és beért a 2016 óta zajló előkészítő munkánk. Az akkor kitűzött céloknak megfelelően a Kormány szerdai döntésével sikerült az intézmény 120 éves múltjához, rangjához méltó új, újabb évszázadra szóló víziót és jövőképet adni a Közlekedési Múzeumnak. ” – mondta Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

Modellrestaurálásra várjuk adó 1% felajánlásaikat

 • 2018 március 13.

Megújulnak a városi közlekedés miniatűr gyöngyszemei – ön is segítheti a Közlekedési Múzeum értékes modelljeinek restaurálását.

Gyász

 • 2018 március 12.

Ismét időszaki kiállítást nyitott a Közlekedési Múzeum

 • 2018 június 04.

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szervezésében „Az omnibuszok világától a 291-es buszig – Zugliget közlekedéstörténete” címmel 2018. június 5-én nyílt új időszaki kiállítás a Lóvasút Kulturális Rendezvény Központban. A tárlatban most először látható számtalan régi fotó és eredeti tárgy. Az eseményt Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere, és Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója nyitotta meg a Lóvasút Kulturális Rendezvényközpontban. 

Rendkívüli zárvatartás az Alumíniumipari Múzeumban május 26-án

 • 2018 május 25.

Ideiglenes nyitvatartás-változás székesfehérvári tagintézményünkben.

Kapcsolódj (ki/össze!) Közlekedési Múzeum a Múzeumok Majálisán

 • 2018 május 10.

Múzeumok hiperhálózata – új megközelítés, új közönség KAPCSOLÓDJ (ki/ össze)! Vidd el a nagyszülőket nyaralni!

HELYE: Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.) 
IDEJE: 2018. Május 13. 10:00