Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

IKARUS 66-ost és IKARUS 311-est indít télen a Közlekedési Múzeum

  • 2023 december 11.

“Mozgó Múzeum” címmel különleges múzeumpedagógiai élményutazásra várja az érdeklődőket 2023. decemberében és 2024. januárjában a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. Az utazók a Múzeum teljeskörűen restaurált Ikarus 66-os és Ikarus 311-es autóbuszain járhatják be Budapest belvárosának kedvelt helyszíneit, miközben megismerhetik a járműveket, koruk történeti és társadalmi hátterét, - alkalmanként mindezt élő zene kíséretében.

Média Építészeti Díjra jelölték a Közlekedési Múzeum “Bringára váltva” című kiállítását

  • 2023 október 19.

A “Bringára váltva” november 5-ig várja a látogatókat az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, ugyaneddig van lehetőség a közönségszavazáson a kerékpározás népszerűsítésére szavazni. A kiállítás Vannay Architecture építésziroda tervei alapján készült, több mint 100 kerékpár történetén keresztül mutatja be a kétkerekűek műszaki és feltörekvő kulturális fejlődését, valamint a kerékpározást, mint versenysportot.

Az Év Kiállítása 2023 jelöltje lett a “Kandó Kálmán és a vasútvillamosítás 90 éve Magyarországon” című kiállítás

  • 2023 augusztus 25.

A Pulszky Társaság 2010-ben alapította az évente adományozott díjat, amely a muzeális intézmények kiállítások megvalósításában megnyilvánuló tudományos felkészültségét, kreativitását, a közönséggel való kapcsolatteremtő képességét jutalmazza, egy múzeum állandó vagy időszaki kiállítását kiválasztva.

Ebben az évben a Pulszki Társaság a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum “Kandó Kálmán és a vasútvillamosítás 90 éve Magyarországon” című kiállítását jelölte a díjra, amely nagy megtiszteltetés és elismerés Intézményünk számára.

Köszönjük!

Idén is rendez Ikarus MiniFesztet a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

  • 2023 augusztus 24.

A nyári szünet utolsó hétvégéjén  - augusztus 25-27-én - húsz Ikarus buszt állít ki a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A Múzeum harmadik alkalommal rendezi meg az Ikarus MiniFeszt című találkozóját, amelyen megtekinthetőek lesznek azon járművek, amelyek kiemelkedő szerepet töltöttek be az Ikarus gyár történetében. A rendezvényen megtekinthető a “Bringára váltva” című időszaki kiállítás is, amely több mint száz kiállított kerékpáron keresztül mutatja be a kerékpározás kétszáz éves történetét és sport jellegű vonatkozásait.

IKARUS 200 sajtótájékoztató

  • 2023 július 27.

Három újonnan restaurált Ikarus busszal is találkozhatunk 

a Közlekedési Múzeum “Bringára váltva” című időszaki kiállításán

busz, Ikarus

Nyári gyerekprogramok a Közlekedési Múzeum Bringára váltva című kiállításán

  • 2023 július 17.

A Bringára váltva című időszaki kiállításhoz tematikus tárlatvezetések, múzeumi órák, foglalkozások és speciális programok is kapcsolódnak, amelyek óvodás, általános- és középiskolás csoportok, az egész család vagy felnőtt közösségek számára is tartalmas, élményközpontú időtöltést biztosítanak.
Részvétel: előzetes egyeztetés után, érvényes belépővel, valamint ezen felül a gyerekek számára 600 forintos múzeumpedagógiai programjegy megváltásával lehetséges.

A jegyek online is megvásárolhatók!
További információ és jelentkezés: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu

Felejthetetlen élményutazást szervezett a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a rétközberencsi óvodásoknak

  • 2023 július 13.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy hazánk műszaki és közlekedési örökségét azok számára is elérhetővé tegye, akik önerőből nem tudnák megoldani az eljutást az egyes helyszínekre. A társadalmi felelősségvállalás ügyét szem előtt tartva május 11-én a Múzeum munkatársai első ízben Budapesten látták vendégül a Rétközberencsi Mesevár Óvoda összesen 43 nagycsoportos gyermekét, óvodapedagógusát és kísérőiket. A Múzeum hosszú távon elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás ügye iránt, így a következő években még több hasonló programot tervez megvalósítani

Több mint 100 kerékpárt mutat be idén a Közlekedési Múzeum “Bringára váltva” című új időszaki kiállítása

  • 2023 június 23.

Június 23-án új kiállítást nyit a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, melynek idén is a szemléletformálás, a tudomány és a technikatörténet vívmányainak élményközpontú bemutatása a célja.  Az október 23-áig látható „Bringára váltva” című időszaki kiállítás egyedi megközelítésben mutatja be a kerékpározás történetét, fejlődését és társadalmi vonatkozásait. A “Bringára váltva” megtekinthető lesz június 24-én a Múzeumok Éjszakáján is.