Ugrás a tartalomra

Hírek

Két hétvégén ismét látható lesz a múzeum Faros Ikarusa!

 • 2021 szeptember 22.

Szeptember 25-én, szombaton a MONYO Land Főzdenyitó Fesztiválján, október 2-án és 3-án pedig az Aeroparkban, a III. Ferihegyi Ikarus találkozón lehet megcsodálni és bejárni a múzeum Ikarus 66-osát, amelyet augusztusban mutattunk be.

Kerekasztal a Dunakanyar térségének jövőjéről az Északi Járműjavítóban

 • 2021 szeptember 17.

Új kanyart vesz a Duna? - Város és táj, közösség és közlekedés címmel interdiszciplináris közösségépítés és kerekasztal lesz az Északi Járműjavítóban, a Közlekedési Múzeum új otthonában.

Új kiállításunk nyílt Zalaegerszegen az Ikarus történetéről

 • 2021 szeptember 06.

A Közlekedési Múzeum a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeummal (MOGIM) együttműködésben megnyitotta Ikarus – A Busz című kiállítását Zalaegerszegen, szeptember 3-án, pénteken délután. 

Bemutatták Négyesi Pál Kalandra fel! Budapest - Konstantinápoly autós túraút 1912 c. könyvét

 • 2021 szeptember 06.

A kötet bemutatóját pénteken, szeptember 3-án délután tartották a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhelyen. A könyv a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány együttműködésében jelent meg magyar és török nyelven.

Móra Ferenc-díjat kapott Merczi Miklós kollégánk

 • 2021 augusztus 30.

A Közlekedési Múzeum muzeológiai főosztályvezetője augusztus 27-én részesült a muzeológusoknak adható legrandosabb állami kitüntetésben. Gratulálunk!

Bemutatta frissen restaurált Faros Ikarusát és új nosztalgiabusz-flottáját a Közlekedési Múzeum

 • 2021 augusztus 27.

A Közlekedési Múzeum pénteken bemutatta gyűjteményfejlesztési programjának első eredményét, egy restaurált Ikarus 66-ost. Az autóbuszt a múzeum egy méhészetből mentette meg, a restaurálásnak köszönhetően visszanyerte eredeti állapotát, üzemképességét, illetve az oldtimer minősítést is megkapta. A felújított járművel megalakult a Közlekedési Múzeum nosztalgiabusz-flottája, amelyet a Faros mellett egy időközben beszerzett 311-es és egy szintén mostanra restaurált 211-es Ikarus autóbusz alkot.

Rengeteg Ikarus érkezik az Északi Járműjavítóba!

 • 2021 augusztus 25.

Megismerni egy frissen restaurált Farost, az Ikarus első sorozatban gyártott csuklós buszának vezetőfülkéjében ülve megtapasztalni, milyen lehet buszvezetőnek lenni, vagy játékos feladatokat megoldani régi magyar buszok és mozdonyok között – mindez lehetséges lesz a Közlekedési Múzeum által szervezett Ikarus fesztiválon augusztus 28-án és 29-én, a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, Kőbányán.

Legendás mozdonyokkal nyitotta meg új időszaki kiállítását leendő otthonában a Közlekedési Múzeum

 • 2021 július 15.

Öt év után önálló tárlattal jelentkezik a Közlekedési Múzeum, új otthonában a vasúti járműgyártás egykori bázisán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című időszaki kiállításon színes rendezvényekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és tematikus sétákkal várják az érdeklődőket július 16. és október 31. között, még a csarnok MÁV által hátrahagyott mai állapotában, a múzummá történő átépítés előtt. A kiállítást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója nyitották meg.

Megkapta az építési engedélyt a Kelenföld Indóház

 • 2021 július 09.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum itt rendezi be legújabb tagintézményét, amely a hely történelmi örökségét felhasználva egy vasúttörténeti kiállítóhely lesz. A műemléki védettség alatt álló, 137 éves épület ezzel megmenekül az enyészettől.

Kattintson a részletekért! Még több információ: +36 70 7 024 024

 • 2021 július 01.

Július 16-án megnyílik a Közlekedési Múzeum új kiállítása

julius-16-an-megnyilik-a-kozlekedesi-muzeum-uj-kiallitasa

 

Meghalt Frisnyák Zsuzsa

 • 2021 június 22.

A közlekedéstörténész, múzeumunk munkatársa 61 éves volt.

Támogatta a Kormány a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztési programját

 • 2021 június 01.

A Közlekedési Múzeum több mint száz, a magyar közlekedés és járműgyártás szempontjából kiemelt értékű jármű és jelentős mennyiségű további műtárgy (modellek, egyenruhák, térképek stb.) restaurálásával és beszerzésével újítja meg  páratlan gyűjteményét. Ezeket a műtárgyakat, valamint a gyűjtemény régebbről ismert darabjait a nagyközönség a múzeum 2026-ra felépülő új otthonában tekintheti meg. A Kormány hétfőn megjelent határozatával támogatta az intézmény átfogó gyűjteményfejlesztési tervét.