Ugrás a tartalomra

1959-es Skoda Octaviával bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye

A jármű jó állapotának köszönhetően jelenlegi állapotában kiállítható, az új Közlekedési Múzeum tárlatát fogja gazdagítani.

Újabb impozáns műtárggyal bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye, ezúttal egy Skoda Octavia Super került a múzeumhoz. 

A kormány májusban hagyta jóvá a Közlekedési Múzeum gyűjteményének gyarapítási és restaurálási programját, amelynek részeként most ezzel a gyönyörű járművel bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye, mondta el Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója. A múlt héten egy korszakos Csepel D450-es teherautó érkezett a Közlekedési Múzeumhoz, nyáron pedig egy frissen restaurált Faros Ikarust mutattunk be, amelyet a látogatók is megnézhettek időszaki kiállításunkban, mondta el Vitézy Dávid.

Az Octavia a Skoda nyolcadik bemutatott modellje volt, innen ered a neve. A jármű tipikus része volt a magyar utcaképnek az 1960-as, ‘70-es években, irigyelt tulajdonosok voltak, akiknek ilyen autójuk lehetett. A járművet mostani helyén, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, a leendő új Közlekedési Múzeumban tekinthetik majd meg a látogatók, a gyűjtemény régebbről ismert darabjaival együtt.