Ugrás a tartalomra

Erasmus+ tanulmányutak

Az Erasmus+ projekt keretében munkatársaink dán és lengyel tanulmányutakon vesznek részt

Az Erasmus+ program az Európai Unió egyik legsikeresebb kezdeményezése, amely többek közt segíti a fiatalok munkába állását, erősíti az EU polgárainak aktív társadalmi szerepvállalását, támogatja a társadalmi beilleszkedést és nemzetközi perspektívát nyújt a résztvevőknek. Pályázatunk sikeres benyújtását követően dán és lengyel szakmai utakon vesznek részt ebben az évben a Múzeumpedagógiai Osztály munkatársai.
A „SZABAD UTAKON” munkacímű  Erasmus+ projekt keretében felnőtt kori tanulás támogató programok fejlesztését készítik elő a Múzeum tudásközvetítési területén dolgozó szakemberek. Az új Közlekedési Múzeum projekt mellett több tagintézményi helyszínen hasznosulhatnak azok az új szolgáltatások, amelyek tesztelése is elkezdődik a nyár folyamán. A szakmai tanulmányutak során megszerzett tapasztalatokat, beszámolókat az érdeklődők a projekt weboldalán érhetik el.
Munkatársaink elsősorban olyan partnerintézményeket választottak, amelyek (a gyűjtőkör párhuzamai mellett)  felnőtt kori tanulást támogató programjaik kidolgozása, megvalósítása során helyi közösségekkel, civil- és érdekvédelmi szervezetekkel is együttműködnek. Több esetben az intézmény korábban ipari területként működő helyszínen várja látogatóit, őrzi és bemutatja az épített örökséget is. A projektcsapat tagjai első útjuk során ellátogatnak a Dán Tengerészeti, valamint a Tudományos és Technológiai Múzeumba, illetve felkeresik a Vasúttörténeti Múzeumot is. (Odense).