Ugrás a tartalomra

És robog a HÉV...

Tudta, hogy Csepelen nemcsak egy HÉV-járat közlekedett? Tudta, hogy 1976-ig dízelmozdonyok vontatták a ráckevei HÉV-eket? Tudta, hogy még az 1960-as évek elején is bizonyos helyeken gőz működtette a zöld szerelvényeket?

2017. október 19-én, csütörtökön 18 órai kezdettel rendezi meg a Közlekedési Múzeum a következő HajóHíd Estet a Kossuth Múzeumhajón, melynek témája az idén 130 éves budapesti HÉV-közlekedés 1958–1968 közötti, talán legváltozatosabb időszaka. A HÉV-üzem az 1950-es évek elején a MÁV kezelésébe került, de az évtized végén, 1958-tól ismét „függetlenedett”, és 1968-ig, a BKV megalakulásáig önállóan működött. Estünkön elsősorban ezt a tíz évet idézzük fel egy avatott szakértő, Kisteleki Mihály nyugalmazott MÁV-igazgató segítségével, aki az1960-as években a Budapesti Helyiérdekű Vasutak főmérnöke volt, s egyebek mellett részt vett a még ma is közlekedő M IX-es motorkocsi megalkotásában.

Az est házigazdája Legát Tibor. A programon közreműködik a népszerű énekesnő, Takáts Eszter, aki az alkalomra „vonatos” dalokkal készül.

A programsorozat eseményeire a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTrTMh0ADmmGsEm7f-f3_J9SIyG4lr-CajqLkrDtvifaJpWQ/viewform