Ugrás a tartalomra

Fotópályázat

A vas öltöztette város

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteménye

fotópályázatot hirdet

 

A vas öltöztette város

címmel

Kandeláberek, korlátok, oszlopok, konzolok: megannyi öntöttvas elem utcákon, tereken, épületeken, amik alapvető funkciójuk ellátása mellett a város díszei is. Elsietünk mellettük - ha észrevesszük őket, csupán egy pillantást vetünk rájuk, majd feloldódik látványuk az épített környezet sok egyéb más, megcsodálni való objektuma között. Ezért most ők kerülnek a fókuszba: a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteménye kiemelt célkitűzése az öntészeti emlékek gyűjtése, kutatása és bemutatása, ezért szeretné felhívni a figyelmet fotókon keresztül ezekre az öntöttvas tárgyakra.

MILYEN ALKOTÁSSAL LEHET PÁLYÁZNI?

Olyan fotókkal lehet pályázni, amelyek Budapest közigazgatási határán belül elhelyezkedő öntöttvas tárgyakat örökítenek meg, amik funkciójuk által gazdagítják a városkép részét vagy egészét, és látványelem jellegük mellett műszaki funkciót is ellátnak.

KI NYÚJTHAT BE PÁLYÁZATOT?

A pályázat mindenki számára nyitott, aki a külön nyilatkozatban foglalt feltételeket elfogadja. Egy pályázó legfeljebb 3 fotót nyújthat be.

HOGYAN ÉS MEDDIG LEHET PÁLYÁZNI?

A fotókat az ontode@kozlekedesimuzeum.hu címre várjuk a határidő lejártáig. Szükséges felbontás minimum 3264x2448 pixel.Fájlformátum: JPG, TIFF.

A részvétel feltétele a mellékelt nyilatkozat kitöltése és elfogadása.

A pályaművek beérkezésének határideje 2019. szeptember 15. 24:00

 

A PÁLYAMŰVEK ELBÍRÁLÁSA

A pályaműveket szakértői bizottság bírálja el, és a legszínvonalasabbnak ítélt alkotásokból időszaki kiállítás nyílik a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben. A kiállításon szereplő fotók alkotói tárgyi ajándékban részesülnek.

Letölthető dokumentumok