Ugrás a tartalomra

Kutatók Éjszakája a múzeumban

Idén is részt veszünk a Kutatók Éjszakáján - szeptember 28-29-én két napon, két helyszínen várjuk a tudomány iránt érdeklődőket.

Szeptember utolsó péntekje a tudományé, a tudományos kutatóké és mindazoké, akiket a tudomány érdekel. A Kutatók Éjszakájára idén szeptember 28-án kerül sor, és az év újdonsága, hogy sok helyen 29-én, szombaton is folytatódnak a rendezvények.

A tudomány fesztiválját egész Európában ünneplik. Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, ezért leginkább a tizen- és huszonévesekre számít, a programok vonzók és elég érdekesek ahhoz, hogy a gyerekektől a 99 évesekig mindenki megtalálja a számára izgalmas eseményeket. A rendezvény során a látogatók beléphetnek máskülönben zárt laboratóriumokba, megismerkedhetnek a tudományos kutatás számos új eredményével, sok helyen játékos formában sajátíthatnak el tudományos ismereteket.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum idén két helyszínen várja a tudomány rajongóit: 28-én délután 4 órától az Elektrotechnikai Múzeum Zipernowsky termében, szeptember 29-én a Műszaki Tanulmánytárban várjuk látogatóinkat. A múzeum szakemberei bemutatják az archívumban végzett munkát, többek között olyan érdekességekkel, mint az óbudai és az angyalföldi-újpesti hajógyári fényképanyag feldolgozása, szó esik a budapesti hidak történetének kutatásáról, a Műszaki Tanulmánytárban folyó tudományos munkáról, vagy éppen a 2016-ban megvásárolt Vaszkó-féle kályhagyűjtemény feldolgozásáról.

Az előadásokról a Programok menüpont alatt található részletes tájékoztatás!