Ugrás a tartalomra

Média Építészeti Díjra jelölték a Közlekedési Múzeum “Bringára váltva” című kiállítását

A “Bringára váltva” november 5-ig várja a látogatókat az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, ugyaneddig van lehetőség a közönségszavazáson a kerékpározás népszerűsítésére szavazni. A kiállítás Vannay Architecture építésziroda tervei alapján készült, több mint 100 kerékpár történetén keresztül mutatja be a kétkerekűek műszaki és feltörekvő kulturális fejlődését, valamint a kerékpározást, mint versenysportot.

A Média Építészeti Díj célja, hogy megerősítse a legkiválóbb alkotások jelenlétét a nemzetközi és a magyar szakmai közéletben, továbbá megismertesse a nagyközönséggel a legizgalmasabb magyar épületeket, terveket és épített környezeteket. A díjat, amelyet az Építészfórum két alapító főszerkesztője hozta létre, idén 19. alkalommal fogják átadni.

A Közlekedési Múzeum 2023-as időszaki kiállítását épített környezet kategóriában jelölték a Média Építészeti Díjra, a közönségszavazás az Építészfórum honlapján érhető el. Az eredményhirdetés november 10-én lesz, díjátadó gála keretében.

Látogatását követően, Dombóvári János építész a következő sorokkal értékelte a “Bringára váltva” című tárlatot:

“A koherens és feszes struktúrájú installáció egésze már-már Ai Weiwei kerékpáros szobrait idézi, ám azokkal ellentétben nem a beszűkülést és elmúlást, hanem éppen ellenkezőleg, a kerékpáros kultúra újrafelfedezését és gazdagodását hirdetve.
És persze nem szoborszerű tárgyként, hanem egylényegű szövetként lakja be a hatalmas teret - a feszítőpászmák és betonvasak egyszerre kötik a határoló felületekhez és elegánsan el is tartják azoktól. Nem tűnik tehát elveszettnek: pragmatikus magabiztossággal tölti ki a kijelölt csarnokrészt.” /Építészfórum.hu, 2023.09.21./

Közönségszavazás november 5-ig: https://epiteszforum.hu/szavazas/med-2023-kozonsegdij
További információk a “Bringára váltva” c. kiállításról: https://azeszaki.hu/hu/a-kiallitasrol

Fotó: https://epiteszforum.hu/oldas-es-kotes--a-magyar-kozlekedesi-muzeum-idoszaki-kiallitasarol