Ugrás a tartalomra

Megérkeztek az Ikarus ritkaságok! HajóHíd Est november 28-án.

Milyenek voltak az alumíniumból készült Ikarus buszok? Miért kellett bizonyos típusokra mindkét oldalon ajtót szerelni? Mi volt a fővárosi autóbusz-közlekedés legnagyobb fiaskója? Milyen szolgáltatásokat nyújtott a hotelbusz? Miért csak egy emeletes busz készült Magyarországon? Jártak-e Miskolcon jobbkormányos Ikarusok?

HELYE: Kossuth Múzeumhajó, Budapest (1052 Budapest, Vigadó téri hajóállomás, 2. számú ponton) 
IDEJE: 2017. November 28. 18:00

A következő HajóHíd Esten ilyen és ehhez hasonló buszos kuriózumokkal ismerkedhetnek meg Lovász György, a „Gördülő legendák” című, az Ikarus gyár történetét feldolgozó könyv szerzőjének segítségével. Noha a történelemben a legrosszabb kérdésnek számít a “mi lett volna, ha?”, ez alkalommal mégis többször is feltesszük, hiszen ezek a buszok sorozatgyártás esetén minden bizonnyal átírták volna a hazai (de talán még a nemzetközi) közlekedés történetét is.

Ami biztos: olyan magyar buszokkal ismerkedhetnek meg, amit csak kevesen láthattak élőben. Pedig léteztek.

A legközelebbi HajóHíd Estet rendhagyó módon, keddi napon, november 28-án rendezzük, 18 órai kezdettel, a házigazda Legát Tibor újságíró lesz.

A programsorozat eseményeire a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTrTMh0ADmmGsEm7f-f3_J9SIyG4lr-CajqLkrDtvifaJpWQ/viewform

 

A HajóHíd sorozatról

A HajóHíd rendezvénysorozat a Közlekedési Múzeum márciusban indult beszélgetős estje a Kossuth Múzeumhajón. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött alkalmakon, a második félévben többek között olyan témákat érintünk, mint a HÉV, a szocreál vasúti állomások, vagy épp az Utasellátó története. 

A Kossuth gőzös a Duna budapesti szakaszán a legrégebbi ma is látható hajó. 1913–1976 között közlekedett, 1984 óta műemléki védettség alatt áll, termeiben jelenleg vendéglátóhely működik és a Közlekedési Múzeum kiállítása látható. 

Fotó: Ikarus 666

További információ: rendezveny@kozlekedesimuzeum.hu