Ugrás a tartalomra

Modellrestaurálásra várjuk adó 1% felajánlásaikat

Megújulnak a városi közlekedés miniatűr gyöngyszemei – ön is segítheti a Közlekedési Múzeum értékes modelljeinek restaurálását.

A Közlekedési Múzeum új állandó kiállítóhelyének és kiállításainak tervezése alatt is szüntelenül folyik a szakmai munka a Múzeum restaurátorműhelyeiben, melyek egyik kiemelt programja idén a városi és vidéki közúti közlekedés járműveiről készült legszebb modellek megújítása. Az 1:25-ös arányú modellek azért is különlegesek, mert egyedi, múzeumokra jellemző léptékben születnek újjá egykori hazai járművek. A Közlekedési Múzeum 2018-ban eme kivételes darabok felújításában számít a közlekedésbarát adózók egyszázalékos adófelajánlására. 

„Ezek a modellek igazi élményt nyújtanak az érdeklődő látogatók számára, hiszen a városi tömegközlekedésben résztvevő járművek legszebb példányait tartalmazzák, múzeumi léptékben. Mivel e járműmodellek eredetijei, buszok, villamosok sokszor nem maradtak fenn, így mégis megmutathatjuk őket az utókornak” – mondta Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

A felújítások során a városi tömegközlekedés értékes darabjai újulhatnak meg a Közlekedési Múzeum óvó szárnyai alatt – az Önök segítségével, adójuk 1%-ának nagylelkű felajánlása révén. A Múzeum az alábbi adószámra és intézménynévre várja a felajánlásokat: 15308067-2-42 Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.