Ugrás a tartalomra

Móra Ferenc-díjat kapott Merczi Miklós kollégánk

A Közlekedési Múzeum muzeológiai főosztályvezetője augusztus 27-én részesült a muzeológusoknak adható legrandosabb állami kitüntetésben. Gratulálunk!

Nagy büszkeséggel jelentjük, hogy Merczi Miklós, a Közlekedési Múzeum muzeológiai főosztályvezetője vehette át a muzeológusoknak adományozható legrangosabb állami szakmai kitüntetést Dr. Rétvári Bence és Fekete Péter államtitkár úrtól, az augusztus 27-én, pénteken rendezett állami ünnepségen a Pesti Vigadóban.

Merczi Miklós 34 éve a Közlekedési Múzeum munkatársa, a közlekedéstörténet elismert szakértője, a járművek és a múzeumszakma kiemelkedő ismerője.

A Móra Ferenc-díjat azoknak ítélik oda, akik szakterületükön kimagasló életutat tettek meg, tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel példaértékű, a múzeológia fejlődését és változását jelentősen befolyásoló eredményt értek el, a múzeumi szakmai és szervezeti munka előrehaladását és sikerét meghatározó kezdeményezés irányítói, vagy a múzeumok társadalmi beágyazottsága és társadalmi hasznosítása terén meghatározó munkát végeztek.

Gratulálunk Miklósnak ehhez a magas rangú kitüntetéshez és sok további eredményes közös munkát kívánunk!