Ugrás a tartalomra

Múlt és jövő találkozása az Északiban – Egyszülős fesztivál a Közlekedési Múzeummal

Szeptember 17-én egész napos fesztivállal várja az érdeklődőket az Egyszülős Központ és a Közlekedési Múzeum Budapesten, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A programra ellátogatók irányíthatnak robotokat, részt vehetnek különböző, közlekedéssel kapcsolatos játékokban, de hallhatnak előadást az online biztonságról is. Az egyszülős kártyával rendelkezők a helyszínen ezen a napon 50% kedvezményt kapnak a felnőttjegy árából!

Az Egyszülős Központ és a Közlekedési Múzeum szeptember 17-én, 10 és 18 óra között rendezi meg Múlt és jövő találkozása az Északiban – Egyszülős fesztivál a Közlekedési Múzeummal című eseményét Budapesten, a Kőbányai út 24-28. szám alatt, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.

A közös esemény azzal a céllal jött létre, hogy a közlekedés témáján keresztül is felhívja a figyelmet a fenntartható jövőre és támogassa a Központ munkáját.  A rendezvényen a résztvevők 11.30-tól egy előadás keretében ismerhetik meg a biztonságos internetezés szabályait;  a szülők 13.30-tól pedig kikapcsolódásként egy workshop keretében rajztudásukat is fejleszthetik.  Közösségi programként 10 és 14 óra között újrahasznosított anyagokból készíthetnek vasútállomást, amelyet a kiállításra látogatók később meg is tekinthetnek majd.

Az érdeklődők ezen a napon nemcsak a Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik elnevezésű időszaki tárlatban kiállított legendás járműveket nézhetik meg, de a jövőbe is tekinthetnek, hiszen különleges robotokkal is megismerkedhetnek, párat még irányíthatnak is! A látogatók sok más program mellett egész nap versenyezhetnek távirányítós autókkal, részt vehetnek járműfelismerő játékban, de készíthetnek kitűzőt is, míg a legkisebbeket  matatófal és felfedező szerelőláda várja.

A rendezvényen a sürgősségi vérszállító önkéntesek, a Vérlovagok is részt vesznek: tőlük nemcsak munkájukról hallhatnak majd a látogatók, hanem a járműveiket is kipróbálhatják. A csarnokban felállított saferinternet ponton pedig játékos interaktív gyakorlatokon keresztül lehet majd megismerni például a kódszótárazást.

A nap folyamán családi tárlatvezetések is indulnak a legkülönfélébb témákban. 10:15-től a múzeum működésébe tekinthetnek be az érdeklődők, 11:15-től az időben és térben felbukkanó, jellegzetes  utasok és nélkülözhetetlen csomagjaik kerülnek a középpontba, míg a 14:15-kor induló vezetésen a múzeum gyűjteményének fejlesztését ismerhetik meg a látogatók.

 

A múzeum Masiniszta műhelytitkok című interaktív tárlatvezetése a fesztivál napján háromszor (12:30, 14:30, 16:30) is várja azokat, akik mindent meg szeretnének tudni a masiniszták életéről, vagy arról, hogyan működött a gőzgép, a dízelmozdony, illetve Kandó Kálmán elektromos mozdonya.

Az eseményen az adott napra, a Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című kiállításra váltott jeggyel lehet belépni. Az egyszülős kártyával rendelkezők helyszíni jegyvásárlás esetén féláron vásárolhatják meg a felnőtteknek szóló belépőt! 

A Fesztivál részletes programjáról ide kattintva tájékozódhatnak.