Ugrás a tartalomra

Új épület, két saját szakmai kiadvány, rengeteg Ikarus!

Ilyen volt a Közlekedési Múzeum számára 2020.

2020 biztosan mindenki számára sok nehézséget tartogatott, nem volt ez másként a Közlekedési Múzeum számára sem: idén kétszer is be kellett zárni tagintézményeinket a vírus miatt, de az idei évben talán még ennél is több örömteli eseményről tudtunk beszámolni, ami múzeumunkkal történt!

- Megkaptunk a lehetőséget, hogy egy családbarát, elsősorban vasútmodelleket és terepasztalokat bemutató kiállítóhely létesülhessen a kelenföldi, funkcióját vesztett indóház helyén.

- Egy-egy értékes Ikarus és Csepel autóbusz került a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe Erdélyből.

- Idén is gőzerővel folytatódott az Új Közlekedési Múzeum épületének tervezése, a kivitelezésig minden feladat elvégzését finanszírozta a kormány.

- Idén is megszokott helyszíneinken lehetett látni kiállításainkat, sok izgalmas múzeumpedagógiai programot rendeztünk a Műszaki Tanulmánytárban.

- A Kossuth Múzeumhajón pedig a főváros első tömegközlekedési eszközének, a hajózásnak a történetét láthattátok.

- Mindemellett egy emlékezetes Ikarus találkozót is megrendeztünk október elején az Aeroparkban, amire több százan voltatok kíváncsiak.

- Az idei évig összesen 510 műtárgyat mentettünk meg a felújítás alatt álló 3-as metróból.

- A Közlekedési Múzeum kiadásában jelent meg Jeff Speck világhírű várostervező könyve magyarul, a 101 szabály az élhető városért.

- Múzeumunk harmadik tudományos kiadványa is megjelent, a Közlekedés- és Technikatörténeti Szemle tanulmányai a Trianoni béke 100. évfordulója okán a szerződés közlekedési következményeit veszik górcső alá.

Biztosíthatunk róla titeket, hogy jövőre, 2021-ben legalább ugyanennyi jó hírrel, szuper eseménnyel, és izgalmas kiállítással várunk titeket. Bízunk benne, hogy a vírushelyzet mihamarabb lehetővé teszi kiállítóhelyeink megnyitását.

Addig is sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves követőnknek a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum munkatársai nevében!