Ugrás a tartalomra

Múzeumpedagógiai kiadványok

Letölthető múzeumpedagógiai kiadványaink ismertetői

 

Körúti Kalandok. Az első villamos nyomában

Buzás Aliz tervező grafikussal együttműködve egy rendhagyó múzeumpedagógiai kiadványt hoztunk létre. A térképes városfelfedező kalandlapban az első kísérleti villamos évfordulójához kapcsolódva, a Nagykörút Nyugati pályaudvartól Király utcáig tartó szakaszát dolgoztuk fel, felhívva a figyelmet a különböző technika- és közlekedéstörténeti, építészeti és képzőművészeti érdekességekre. A kalandlap e városrész rajzolt térképéből, valamint izgalmas, megfigyelésre, gondolkodásra, kreativitásra sarkalló feladatokból, kihívásokból áll. A különböző érdekességeken keresztül felhívjuk a figyelmet budapesti kiállítóhelyeinkre, gyűjteményeinkre is, és sarkalljuk látogatásra a kalandlap felhasználóit. A kalandlap nyomtatott formában elsősorban a budapesti kiállítóhelyeinken érhető el.

 

 

Tér-foglaló városfelfedező sétalap

A kiadvány a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum közös projektje keretében készült és a 16. Velencei Építészeti Biennále Magyar Pavilonja Szabadság híd - Új horizontok a városban című kiállításához, témájához kapcsolódik. Ingyenes kiadványunk célja, hogy megismertesse a Szabadság híd és a Rákóczi híd közötti Duna-partokat. De szeretné azt is megmutatni, milyen szuper lehetőségeket kínál a városi tér kikapcsolódásra, mozgásra, közösségi élményszerzésre, miközben ötleteket és válaszokat vár arra: miképpen tehetjük a várost még emberibbé, használhatóbbá és szerethetőbbé. Bátran használd a sétalapot rajzolásra, ötletelésre is!
A Tér-foglalót családoknak, iskolai – elsősorban felső tagozatos – csoportoknak és minden Budapestet szerető embernek ajánljuk.

 

 

Budapesti Duna-hidak gyerekszemmel

Az Új híd a Dunán – 15+1 híd Budapesten című kiállításunkhoz kapcsolódó kiállításvezető füzetben olyan kérdéseket, feladatokat találhattok, amelyek irányítottabb böngészést, kutatást igényelnek kiemelve a gyerekek számára a legizgalmasabb elemeket, információkat. A kiállításból kilépve Budapest tereit, hídfőit és hídjait is bejárva megfigyelésre, közös gondolkodásra, kreativitásra és alkotásra sarkalló feladatok, kihívások mentén ismerhetitek meg a budapesti Duna-hidak történeteit, különlegességeit.

 

Letölthető dokumentumok