Legyen részese Ön is a nosztalgikus időutazásnak!

  • Múzeumvasutazás
  • Mozdonyskanzen
  • Játék- és fitneszpark
  • Interaktív múzeumvasúti tanösvény
  • Fertőbozi fűtőházlátogatás

Élje át Ön is a kisvasúti zakatolás páratlan hangulatát, ahol a nem mindennapi élményről a múzeumvasút ifjú, lelkes csapata gondoskodik!

Bővebb információt ide kattintva talál.

 

A nagycenki Széchenyi-kastély közelében, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. kezdeményezésére 1972-ben épült meg a 760 mm nyomtávolságú Széchenyi Múzeumvasút. A vasutat a GYSEV Zrt. üzemelteti Nagycenk és Fertőboz között, a szolgálatot gyermekvasutasok látják el.

A nagycenki Széchenyi István Múzeumvasutat 1970–72 között a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. építette. A nagyvasút és a híres helyi Széchenyi kastély között szükség volt valamilyen személyszállító kapcsolat teremtésére, kézenfekvő volt tehát a tervezett múzeumvasutat Nagycenken megépíteni, kiindulva a GYSEV Fertőboz állomásáról. 

1978 júliusában átadták a közönségnek a nagycenki mozdonyskanzent is. 1981 júliusában, szintén a kínálat bővítése végett, megépült Kastély állomáson a lóvasúti pálya.

A Múzeumvasút jelenleg két mozdonnyal, és nyolc kocsival szolgálja a április elsejétől október elsejéig az utasforgalmat. A Múzeumvasút a mozdonyai közül az egyik legjobb állapotban lévő „András” nevű gőzmozdonyát  a Közép-dunántúli Szénbányászati Tröszt engedte át a Múzeumvasút számára.