Ugrás a tartalomra

Északi Járműjavító - Dízelcsarnok

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Városligetben található főépülete 2015-ben zárta be kapuit a látogatók előtt.
A Kormány 2017 decemberi döntése értelmében az új Közlekedési Múzeum Kőbányán, az 1-es és 28-as villamosvonalak találkozásánál, az egykori Északi Járműjavító területén épülhet meg a MÁV korábbi dízelmozdony-javító csarnokát felhasználva, annak átépítésével és bővítésével.
Az előzetes tervek szerint mintegy 30 ezer négyzetméteres múzeumi épületkomplexummal a korábbi városligeti helyszínnél lényegesen nagyobb területen, a nagy járműveink kiállítására is igazán alkalmas, tágas csarnokokban valósulhat meg a Múzeum.

Cím: 1087 Budapest, Kőbányai út 24-28.

Az új múzeum elkészüléséig időszaki kiállítások alkalmával szeretnénk láthatóvá tenni látogatóink számára gyűjteményünk legérdekesebb darabjait ezen, a magyar közlekedéstörténet egyik meghatározó színterén, műemléki védettségű, ipari örökségi területen.

A korábbi, nagy sikerű Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című és a múlt évi, nagy népszerűségnek örvendő Bringára váltva című időszaki kiállításunk után idén májusban is megnyitjuk a Dízelcsarnok kapuit „Meddig elég? - Energiamix a közlekedésben” című kiállításunkkal.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk a kiállítás weboldalán: www.azeszaki.hu

Nyitva tartás

Jegyinformáció

Megközelíthetőség