Ugrás a tartalomra

Föld Napja az Elektrotechnikai Gyűjteményben

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Alumíniumipari Múzeuma, valamint Kohászati Gyűjteménye Budapestre látogatnak, hogy izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal örvendeztessék meg az érdeklődő családokat.

Helyszín: Elektrotechnikai Gyűjtemény, Budapest (1075 Budapest, Kazinczy utca 21.)
IDEJE: 2018. Április 20. 10:00

A foglalkozásokról:

„Alu-minimum” alkotósarok

Az alumínium ugyan jelen van a mindennapi használati tárgyainkban, csomagolóanyagokban, az iskolások körében mégis szokatlan alapanyag alkotások létrehozásához.

Kézműves foglalkozásaink alkalmával az alumíniumot mint hétköznapi fémet használjuk fel. Programunk minden korosztály számára izgalmas, hiszen az újdonsága az anyag különlegességében és az alkotáshoz használt eszközök egyediségében rejlik.

Az Alu-Go összeillesztő-technikát könnyű elsajátítani, a technika a fém megmunkálása során elősegíti a kézügyesség és a térlátás fejlődését. A foglalkozás célja a környezettudatos szemléletmódra való nevelés és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése.

 

„Legyél te is bolygómentő!” múzeumpedagógiai foglalkozás:

A Föld Napja alkalmából a kreatív foglalkozás keretein belül az alsó tagozatos tanulók megismerkedhetnek a környezettudatos magatartás alapjaival. Játékos formában sajátíthatnak el olyan ismereteket, mint a „cselekedj lokálisan, gondolkodj globálisan” elv, a szelektív hulladékgyűjtés alapjai, az alternatív energiaforrások felhasználása vagy épp a környezetszennyezés hatásai mindennapi életünkre. Rajzolós és egyéb kézügyességet igénylő feladatok várnak a gyerekekre, akik készségeik és tudásuk fejlesztése mellett maguk is kis „bolygómentővé” válnak az óra végére.