Ugrás a tartalomra

"Jó étvágyat, kedves utasok!" Márciusi HajóHíd Est

Tudta, hogy valaha zenét is lehetett rendelni a Nyugati pályaudvar restijében? Tudta, hogy Magyarországon kizárólag az utasok kedvéért gyártottak chipset? És azt, hogy valaha cigányprímást is foglalkoztatott az Utasellátó Vállalat? Emlékszik még a csokira, ami kötelezően olvadt bele a csomagolásába? És a 2 forintossal működő ételautomatákra?

Helyszín: Kossuth Múzeumhajó, Budapest (1052 Budapest, Vigadó téri hajóállomás, 2. számú ponton)
IDEJE: 2018. Március 26. 18:00

A legközelebbi HajóHíd Estünk március 26-án, rendhagyó módon hétfői napon lesz. Ez alkalommal a közlekedés és az étel-, illetve italfogyasztás megbonthatatlan kapcsolatáról, azaz utasellátásról lesz szó. Vendégünk Saly Noémi muzeológus, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa, Darvas Kristóf pedig a témába vágó dalokkal érkezik. A házigazda a hagyományokhoz híven Legát Tibor.

A programsorozat eseményeire a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:

https://www.eventbrite.com/e/jo-etvagyat-kedves-utasok-marciusi-hajohid-est-tickets-44095931117

Regisztrálni a fenti linken az eventbrite.com felületén tudnak az elérhető férőhelyek függvényében. Kérjük, hogy a jegyek mennyiségének kiválasztásánál az érkezők számának megfelelő számot legyenek kedvesek megjelölni. A regisztrációnál név és e-mail cím megadására lesz szükség a „Register” gomb választása után. A regisztrációt a „Checkout” gombra klikkelve tudják véglegesíteni.

 

 

A HajóHíd sorozatról

A HajóHíd rendezvénysorozat a Közlekedési Múzeum 2017-ben indult beszélgetős estje a Kossuth Múzeumhajón. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött alkalmakon, tavaly többek között olyan témákat érintettünk, mint az Ikarus, a budapesti villamosok, vagy a századforduló tömegközlekedésének története.


A Kossuth gőzös a Duna budapesti szakaszán a legrégebbi ma is látható hajó. 1913–1976 között közlekedett, 1984 óta műemléki védettség alatt áll, termeiben jelenleg vendéglátóhely működik és a Közlekedési Múzeum kiállítása látható.

Fotó: Fortepan

További információ: rendezveny@kozlekedesimuzeum.hu 

Helyszín: Kossuth Múzeumhajó
Cím: 1052 Budapest, Vigadó téri hajóállomás, 2. számú ponton
Megközelíthető: a 2-es villamos Vigadó téri megállójából
Web: www.kozlekedesimuzeum.hu
A Közlekedési Múzeum Facebook oldala: https://www.facebook.com/KozlekedesiMuzeum/