Ugrás a tartalomra

Filep László - Floppy

Floppy

 

Mivel gyerekkoromban a számítógépünk elég elavult volt, ezért sokszor használtam floppylemezt. Legtöbbször azért, mert ezen voltak a játékok telepítői. A gépet többen használtuk és elég kevés tárhellyel rendelkezett, ezért általában a játékok tűntek el róla legelőször. Emiatt sokszor kellett újratelepíteni, ha játszani akartam, ehhez a folyamathoz valamelyik bátyámat hívtam segítségül. Bár játszani szerettem, de nem nagyon tudtam használni magát a számítógépet. A több floppylemezről való telepítést sem értettem túlságosan, ezért volt komoly előrelépés a CD alapú játékok használata. Igaz, ott is előfordult a 4 telepítőlemez.

Ezek a  floppyk, amelyek a képeken szerepelnek, egy dobozban voltak a padláson, édesapám a munkájához használta őket. Könyvek, katalógusok vannak rajtuk, illetve egyéb „irodai” programok, sajnos a  „játékos” floppyk  az egyik lomtalanítás áldozatául estek.

Összességében valahol sajnálom, hogy a floppyk kikoptak a mindennapokból, bár be kell látni, hogy tárolókapacitásuk mai szemmel meglehetősen nevetséges, és valószínűleg csak a nosztalgia beszél belőlem. Édesapám, aki munkája során használta a floppykat, egyáltalán nem sírja vissza őket.

 

Filep László, SZÁMALK-Szalézi, fotográfus és fotótermék-kereskedő szak, 14A, 2020