Ugrás a tartalomra

Északi Járműjavító

Mivel megyünk? - Energiamix a közlekedésben

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum fővárosi tagintézményeiben idén is szeretettel várunk minden érdeklődő iskolás csoportot egyedi élményt nyújtó múzeumpedagógiai foglalkozásainkra. A technika- és közlekedéstörténeti ismeretek bővítése mellett teret biztosítunk a kreativitásnak és a korszerű ismeretátadásnak. Gazdag és sokszínű múzeumi gyűjteményünk lehetővé teszi a kevésbé műszaki érdeklődésű tanulóknak is, hogy megtalálják a számukra izgalmas és inspiráló elemeket a múzeumlátogatásuk során.

Májusban nyíló, Mivel megyünk? – Energiamix a közlekedésben című kiállítsunk múzeumpedagógia térrel, interaktív tárlatvezetésekkel, komplex workshopokkal, zero waste alapelvekkel várja az érdeklődő csoportokat. A rendelkezésünkre álló energiaforrásaink megismerésén keresztül közös gondolkodásra hívjuk az általános és középiskolás diákokat. A kiállítás tömegközlekedéssel pl. a 28-as, a 28A, a 62-es villamossal, vagy a 9-es busszal az Eiffel Műhelyházig utazva könnyen megközelíthető.

Cím: 1011 Budapest, Kőbányai út 24-28.

Elérhetőségeink:
E-mail: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu
Telefonszám:  +3630 212 1461 (Hétköznap 9-16 óra között hívható)
Jegyárak:
Csoportos kedvezményes belépőjegy (10 fő feletti diákcsoportok részére): 1200Ft/fő
Múzeumpedagógiai foglalkozás díja: 800 Ft/Fő (Látogatásra nem jogosít)

További jegyinformáció: https://kozlekedesimuzeum.hu/hu/nyitvatartasjegyinfo

MÚZEUMPEDAGÓGIAI PROGRAMOK
Időtartam: kb. 90 perc
Csoportlétszám: 10-30 fő között

Múzeum a kulisszák mögött
(5 éves kortól ajánljuk)
Archívumi dolgozó, muzeológus, műszaki munkatárs. Csak néhány munkakör, amelyek hozzátartoznak egy múzeum napi működéséhez. A foglalkozás során a múzeumi kollégák feladatain keresztül fedezzük fel a kiállítást, a különböző állomásokon beszélgetünk a gyűjtési élményekről, gyűjteményről és természetesen a kiállított tárgyakról is.

Lassulj le! - Fenntarthatóság a fogyasztói társadalomban és a közlekedésben
(8 éves kortól ajánljuk)
Vajon mennyi utat tett meg a kedvenc tárgyad, amíg hozzád eljutott? Valóban szükséged van egy újabb ruhadarabra? A foglalkozás során
vizsgáljuk a közlekedés és a fenntarthatóság kapcsolatát, közösen gondolkozunk a túlfogyasztás jelentőségéről, megismerkedünk a karbonlábnyom fogalmával, illetve megfigyeljük saját fogyasztói szokásainkat. Ötletbörze keretében próbálunk megoldást találni a felmerülő problémákra. Az alkalmat tárgykészítéssel zárjuk, újrahasznosított alapanyagból készítünk öltözék-kiegészítőt.

Gyorsabb, okosabb, fenntarthatóbb
(6 éves kortól ajánljuk)
Benzines, hibrid, elektromos… Talán mindenki hallotta már ezeket a meghajtás-típusokat, amelyek ma meghatározzák a közlekedést. Energiamix című kiállításunkban megtalálhatóak a legkorábbi városi tömegközlekedési eszközöktől a belsőégésű motorokkal szerelt buszokon át, elektromos meghajtással rendelkező járgányokig sokminden.
Inspirálódjatok ezekből,  játékos tervezésre invitálunk benneteket! Ti milyen különleges, a személyes igényeiteknek megfelelő, fenntartható járművet terveznétek? Hogyan képzelitek el a jövő gépeit? Alkotófoglalkozásunk során ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Az elemek
(5 éves kortól ajánljuk)
Energia. Mindenütt jelen van, de vajon mit jelent és hány féle formában találkozunk vele a hétköznapok során? Milyen energiahordozókat ismerünk, és melyek ezeknek a főbb jellemzői, hasznosítási területei? Milyen kincseket rejt számunkra a föld, a víz, a szél és a napfény? És mindezek hogyan kapcsolódnak a közlekedéshez, a általunk használt járművekhez? Kísérleti laborunkban és workshop műhelyünkben több izgalmas folyamatot közelebbről is megfigyelhetünk, miközben talán Te lehetsz a jövő feltalálója, tervezőmérnöke, aki segíthet megőrizni bolygónkat a következő nemzedékeknek!


Bejelentkezés:
Múzeumpedagógia foglalkozásokhoz az alábbi linken előzetes regisztráció szükséges:

BEJELENTKEZEM

 

 

Letölthető dokumentumok

        

Északi Járműjavító - Múzeumpedagógia