Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Adventi naptár

  • 2018 december 01.

Advent alkalmából karácsony eljöttéig szeretnénk meglepni titeket egy kis aprósággal.

A Korbuly család történetéről indított el virtuális kiállítást a Közlekedési Múzeum

  • 2019 március 12.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az idén 125. éve született Korbuly János és hozzá kapcsolódóan a Korbuly család életművét összefoglaló virtuális kiállítást indított útjára. A kiállítás soha nem látott részletességgel mutatja be a magyar gyáripar területén elévülhetetlen érdemeket szerzett család történetén keresztül a magyar ipari örökséget. A kiállítás a múzeum honlapján elérhető és a jövőben további értékes dokumentumokkal fog gyarapodni.

Ikarus 311-est vásároltunk

  • 2018 november 21.

 

Újabb értékes darabbal gyarapodott a Közlekedési Múzeum buszgyűjteménye: egy Ikarus 311-est vásároltunk.

Nemzetközi tervpályázat - kiválasztottuk a 15 pályázót

  • 2018 szeptember 25.

Lezárult az Új Közlekedési Múzeum nemzetközi tervpályázatának előminősítési szakasza: a 11 meghívott építésziroda mellett négy újabb pályázó kapott lehetőséget a megmérettetésen való részvételre. Az Északi Járműjavító területén megvalósuló, nagyszabású kulturális fejlesztésre kiírt pályázat világszerte nagy érdeklődést váltott ki, összesen 90 érvényes részvételi jelentkezés érkezett.

Fókuszban az alumínium

  • 2018 október 15.

Múzeumpedagógiai évnyitót tartottak a székesfehérvári Alumíniumipari Múzeumban.

Megérkezett a bengáli

  • 2018 november 05.

Több mint 30 év után újabb villamossal gazdagodik a múzeum gyűjteménye: megérkezett Budapestre a Szegedről vásárolt „bengáli”.

Így látták a helyszínt az építészek

  • 2018 november 20.

Így látták a helyszínt az építészek: az Új Közlekedési Múzeum építésére kiírt nemzetközi tervpályázat résztvevői személyesen is megtekintették az Északi Járműjavítót, ahol a múzeum új otthona néhány éven belül felépül. Mi nagyon szeretjük ezt a régi ipari területet, de vajon mit szóltak hozzá azok, akik most jártak itt először?

Bukarestbe érkezett a vándorkiállítás

  • 2018 október 21.

Október 20-án megnyílt a bukaresti Ţiriac Gyűjteményben a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és az Isztambuli Magyar Intézet közös kiállítása, amely az 1912-es Budapest-Konstantinápoly autós túraútnak állít emléket.