Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Erasmus+ tanulmányutak

  • 2023 május 04.

Az Erasmus+ projekt keretében munkatársaink dán és lengyel tanulmányutakon vesznek részt

Világcsúcs gyártási sebesség

  • 2023 április 24.

2023. május 11-én 14 órától kerül megrendezésre a Világcsúcs gyártási sebesség című szimpózium az Elektrotechnikai Múzeumban.

Reformkori innovátorok, felfedezők és a szabadságharc szuperhősei – március 13-án érkezik a DEMÓ 6 „Reformkor és szabadságharc” – digitális múzeumpedagógiai élménynap

  • 2023 március 09.

A korábbi sikerek után az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében immár a 6. alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Edukációs Múzeumi Órák rendezvény több mint 20 múzeum részvételével. Az online múzeumpedagógiai eseményre március 13-án kerül sor a virtuális térben. A program tematikáját a reformkor és a 1848-49-es forradalom és szabadságharc adja.

Budapesti nosztalgiautazásra hívja az érdeklődőket a Közlekedési Múzeum

  • 2022 december 16.

Mozgó Múzeum címmel különleges múzeumpedagógiai élményutazásra várja az érdeklődőket decemberben és januárban a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. A résztvevők egy retro Ikarus 66-os buszon járhatják be Budapest belvárosának különleges helyszíneit, miközben megismerhetik a jármű korának világát.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a tegnapi napon első ízben rendezte meg az Országos Ipari Örökségvédelmi Konferenciát az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.

  • 2022 október 14.

A Közlekedési Múzeum leendő új otthonát az egyik legnagyobb hazai ipari örökségi helyszínen tervezzük, valamint a kezelésünkben működik több ipari műemlék épület is. Mindezek okán fontosnak tartjuk, hogy a hazai ipari örökségről való gondolkodás szereplőit összefogjuk.

Több mint negyvenezren látogatták meg a Közlekedési Múzeum különleges járműveit bemutató időszaki kiállítását

  • 2022 október 03.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy sikerrel zárult vasárnap a Közlekedési Múzeum május végén nyitott időszaki kiállítása az egykori Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Az idei tárlatokon a múzeum gyűjteményének olyan különleges darabjait is meg lehetett nézni, mint egy 1926-os Ford T-modell vagy a „Szellem” becenevű gőzmozdony. A múzeum leendő helyszíne már most a legnépszerűbb családi programok és kiállítási helyszínek közé emelkedett.

Múlt és jövő találkozása az Északiban – Egyszülős fesztivál a Közlekedési Múzeummal

  • 2022 szeptember 15.

Szeptember 17-én egész napos fesztivállal várja az érdeklődőket az Egyszülős Központ és a Közlekedési Múzeum Budapesten, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A programra ellátogatók irányíthatnak robotokat, részt vehetnek különböző, közlekedéssel kapcsolatos játékokban, de hallhatnak előadást az online biztonságról is. Az egyszülős kártyával rendelkezők a helyszínen ezen a napon 50% kedvezményt kapnak a felnőttjegy árából!