Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

IKARUS 200 sajtótájékoztató

  • 2023 július 27.

Három újonnan restaurált Ikarus busszal is találkozhatunk 

a Közlekedési Múzeum “Bringára váltva” című időszaki kiállításán

busz, Ikarus

Nyári gyerekprogramok a Közlekedési Múzeum Bringára váltva című kiállításán

  • 2023 július 17.

A Bringára váltva című időszaki kiállításhoz tematikus tárlatvezetések, múzeumi órák, foglalkozások és speciális programok is kapcsolódnak, amelyek óvodás, általános- és középiskolás csoportok, az egész család vagy felnőtt közösségek számára is tartalmas, élményközpontú időtöltést biztosítanak.
Részvétel: előzetes egyeztetés után, érvényes belépővel, valamint ezen felül a gyerekek számára 600 forintos múzeumpedagógiai programjegy megváltásával lehetséges.

A jegyek online is megvásárolhatók!
További információ és jelentkezés: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu

Felejthetetlen élményutazást szervezett a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a rétközberencsi óvodásoknak

  • 2023 július 13.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy hazánk műszaki és közlekedési örökségét azok számára is elérhetővé tegye, akik önerőből nem tudnák megoldani az eljutást az egyes helyszínekre. A társadalmi felelősségvállalás ügyét szem előtt tartva május 11-én a Múzeum munkatársai első ízben Budapesten látták vendégül a Rétközberencsi Mesevár Óvoda összesen 43 nagycsoportos gyermekét, óvodapedagógusát és kísérőiket. A Múzeum hosszú távon elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás ügye iránt, így a következő években még több hasonló programot tervez megvalósítani

Több mint 100 kerékpárt mutat be idén a Közlekedési Múzeum “Bringára váltva” című új időszaki kiállítása

  • 2023 június 23.

Június 23-án új kiállítást nyit a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, melynek idén is a szemléletformálás, a tudomány és a technikatörténet vívmányainak élményközpontú bemutatása a célja.  Az október 23-áig látható „Bringára váltva” című időszaki kiállítás egyedi megközelítésben mutatja be a kerékpározás történetét, fejlődését és társadalmi vonatkozásait. A “Bringára váltva” megtekinthető lesz június 24-én a Múzeumok Éjszakáján is.

Az Északi Járműjavítóba szállítják Zugligetből a két 1000-es villamost

  • 2023 május 18.

A XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum közös sajtótájékoztató keretében tájékoztat arról, hogy az eddig a Hegyvidék területén, a Zugligeti Libegő völgyállomása közelében álló két darab 1000-es villamos motorkocsit a Múzeum gyűjteményfejlesztési programja keretében az Északi Járműjavítóba szállítja május 16-án. Az 1043-as és az 1061-es pályaszámú 1000-es sorozatú villamos motorkocsikat a Kormány által támogatott, kiemelt gyűjteményfejlesztési program részeként veszi oltalma alá az intézmény.

Erasmus+ tanulmányutak

  • 2023 május 04.

Az Erasmus+ projekt keretében munkatársaink dán és lengyel tanulmányutakon vesznek részt

Világcsúcs gyártási sebesség

  • 2023 április 24.

2023. május 11-én 14 órától kerül megrendezésre a Világcsúcs gyártási sebesség című szimpózium az Elektrotechnikai Múzeumban.