Múzeumpedagógiai foglalkozás a Kohászati Múzeumban átmenetileg szünetel. 

A múzeum felsőhámori állandó kiállítása a magyar és az egyetemes vaskohászat fejlődéstörténetét mutatja be az ókortól a 20. század végéig. A vaskohászat történeti fejlődése technológiai sorrendben (vasgyártás, acélgyártás, kovácsolás, hengerlés), négy kiállítóteremben tekinthető meg. A működő modellek, makettek, diorámák szemléletesen mutatják be az egyes korok vaskohászati technikáit és eljárásait.

Az állandó kiállítás több kuriózumnak is helyt ad: megtalálhatóak itt a 10-12. századból származó, Imolán, illetve Kőszegfalván feltárt, eredeti körülmények között bemutatott bucakemencék, valamint az Al-Duna szabályozásánál használt, Diósgyőrben készült világhírű acélvéső.

Látogatóink a kiállítás segítségével képet alkothatnak a vasnak az emberi történelemben és a technikai, gazdasági, kulturális fejlődésben betöltött szerepéről és jelentőségéről, valamint arról a nehéz és nemes munkáról, mely az egyes korszakokban a fémek hasznosításához kapcsolódott.

Az érvényes járványügyi előírások szerint kiállításaink látogatása során 2022. március 7-étől kezdve nem kötelező a maszk viselése, védettségi igazolvány sem szükséges.