Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Megtekinthető a Közlekedési Múzeum Apponyi-hintója a Fiumei úti Sírkertben

  • 2017 augusztus 08.

A Közlekedési Múzeum páratlan gyűjteményi darabja volt a főszereplője a Fiumei úti Sírkert Múzeumok Éjszakája programjának. Június 24-én, szombaton délutántól tekinthető meg a frissen felújított Apponyi dísz-halottas hintó új és méltó kiállítóhelyén – a Nemzeti Örökség Intézete partnerségének köszönhetően – a Sírkert pavilonjában.

Polaris - Hazahoztuk az utolsó Ikarust

  • 2017 május 28.

Hazahoztuk Nagy-Britanniából az utolsó, az egykori mátyásföldi üzemben tervezett és épített Ikarus autóbuszt. Az Ikarus 489-es Polaris típus akkoriban Európa egyik leginnovatívabb városi autóbusza volt és egyben az Ikarus utolsó sikeres exportterméke.

Unic - Restaurálás

  • 2017 május 28.

A Közlekedési Múzeum megújuló kiállítására készülve elkezdte a Magyarországon igazi ritkaságnak számító 1907-1908-as Unic típusú gépkocsi restaurálását.

Faros Ikarus a Közlekedési Múzeum új szerzeménye

  • 2017 május 28.

2016. december 1-én a megújuló Közlekedési Múzeum új, értékes műtárggyal, egy Ikarus 66-os, közkedvelt nevén Faros autóbusszal gyarapodott. A jármű hiánypótlónak tekinthető, mivel az Ikarus gyár nagy darabszámban gyártott autóbuszait eddig nélkülözte a gyűjtemény.

A Közlekedési Múzeum műtárgyai a brüsszeli Európai Történelem Házában

  • 2017 május 28.

Május 6-án nyílik meg a nagyközönség számára Brüsszelben az Európa történelmét bemutató Európai Történelem Háza (House of European History). A tárlat célja, hogy a kontinens történelmének a mítoszoktól és felfedezésektől a 20. század káoszáig és kohéziójáig történő bemutatásával a látogatókat az európai történelemmel kapcsolatos vitára, kérdésekre és gondolkodásra sarkallja.

Beszámoló 22. Múzeumok Majálisáról

  • 2017 május 28.

Felniasztalokon alkottunk, cargo bringával ismerkedtünk, becsomagolt buszüléseken terveztük a jövő járműveinek belső dizájnját és élőnövény- kárpitozású villamos ülésben pihentünk meg. Többek között ezekkel és más érdekességekkel is vártunk benneteket a 22. Múzeumok Majálisán.
Köszönjük, hogy ilyen sokan érdeklődtetek programjaink iránt! Szuper kreatív tervezői szemléletű alkotások születtek a múzeumpedagógiai műhelyünkben, ahol az újrahasznosítás jegyében megalkottátok többek között a jövő környezettudatos, fenntartható fejlődést segítő járműveinek prototípusait.