Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Bemutatták A fiumei magyar kereskedelmi tengerészet története (1868-1921) c. könyvünket

  • 2021 december 16.

A szerzőpáros, Dr. Zsigmond Gábor, a intézményünk főigazgató-helyettese, és Dr. Pelles Márton, az MMKM segédmuzeológusa a könyvben soha korábban nem ismert tudásanyaggal és statisztikákkal mutatja be, hogyan lett a fiumei kikötő egy “sikeres termék”, hogyan alakult át a város élete a magyar állami befektetések hatására, és mit köszönhet a kikötőváros a hajózásnak, illetve az oda épített vasútvonalnak.

Építési engedélyt kaptak az új Közlekedési Múzeum első épületei!

  • 2021 november 30.

Újabb lépéssel kerültünk közelebb az új Közlekedési Múzeum megépítéséhez, építési engedélyt kapott az ingatlan északkeleti szegletében található négy kisebb épület. Ezekben kávézó, restaurátor-műhely, illetve rendezvénytér lesz, valamint egy hidegháborús óvóhelyet is látogathatóvá teszünk.

Így készült időszaki kiállításunk!

  • 2021 november 02.

Az alábbi videóban látható, hogyan épült Volt egyszer egy Északi c. kiállításunk, januártól, az első vasúti járművek érkezésétől a júliusi megnyitóig!

Egy Lime rollerrel bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye

  • 2021 november 03.

A rollert Varga Denise, a Lime magyarországi vezetője és Irmai Krisztián magyarországi vezetőhelyettes adta át Dr. Zsigmond Gábornak, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettesének az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, a Közlekedési Múzeum új otthonában.

Több mint 30 ezren voltak kíváncsiak a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítására

  • 2021 november 02.

Hatalmas érdeklődés övezte a Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című időszaki kiállítást, amelyet a Közlekedési Múzeum új otthonában, az Északi Járműjavítóban rendezett meg. A látogatók megnézhették a múzeum új otthonát és a magyar vasúttörténet emblematikus járműveit. Három és fél hónap alatt összesen 31 522-en voltak kíváncsiak az új kiállításra, nem ritkán 1000 főnél is többen néztek meg naponta. A kiállítást várhatóan jövő tavasszal újra megnyitják.